SmartWasher - Grønt og miljøvenligt rensekar

SmartWasher omdanner olie og fedt til kuldioxid og vand

SmartWasher udnytter det man kalder “Bioremediering”.

Biologisk afrensning af olie og fedt vha. bioremediering. Bioremediering er brugen af biologiske midler såsom mikrober eller planter til, at nedbryde eller neutralisere “farlige stoffer” eller “forurenende stoffer”, og dermed fjerne farlige kemikalier i miljøet. “Videnskaben omkring bioremediering er opført som en af Miljøstyrelsens (EPA / USA) innovative teknologier.) I modsætning til den almindeligt kendte bionedbrydning, hvor der benyttes kemiske stoffer, så er bioremediering brugen af naturlige biologiske stoffer såsom mikrober til, at nedbryde, neutralisere og helt fjerne farlige og forurenende stoffer. I SmartWasher Ozzy(r) (afvaskere) forefindes der naturlige biologiske kampmidler eller mikrober , der nedbryder kulstof-baserede stoffer (fedt og olie), og omdanner dem til harmløst kuldioxid og vand.

Rensemidlet i Smartwasher kaldes OzzyJuice.

OzzyJuice rensevæsker, der anvendes i SmartWasher er ikke-farligt, ikke- ætsende, pH neutral, ikke- brandfarlige, ikke-giftige, ikke-ætsende og helt vandbaserede rensevæske. OzzyJuice er ufarligt for mennesker og miljø. OzzyJuice er et pH-neutralt, ikke-kaustisk og vandbaseret produkt, der hverken udtørrer eller irriterer huden.

Produktet skaber ikke flydende farligt affald, og det er opfylder alle forpligtelser og retningslinjer for et bæredygtigt ”vugge-til-grav” produkt.

SmartWasher leveres i 4 størrelser

Disse modeller anvendes bl.a. af autoværksteder, maskinindustri, cykelværksteder, flyværksteder, fødevareindustri, serviceværksteder, våbenrensning, kommuner m.m. 

SmartWasher SW-23

SmartWasher SW-23

Mobilt rensekar med unikke egenskaber, der gør det let at bruge SW-23 til utallige opgaver. Rensekarret kræver ingen udsugning eller ventilation, og kan derfor flyttes frit rundt til dér hvor opgaven skal udføres.

 • Ydre mål: L 109 x B 67 x H 105 cm
 • Rensekar størrelse: L 67 x B 57 x H 20 cm
 • Tank kapacitet: 60 liter
 • Rensekar bæreevne: Op til 180 kg
 • Materiale: Stærk konstruktion i polyethylen, HDPE
 • Pumpe kapacitet: 1135 liter/t.
 • Autosluk pumpe: 10 min.

Certifikater: ETL (UL/CSA), CE, NSF godkendt
Startkit: 3 x 20L OzzyJuice & 1 stk. FL-4 filter

SmartWasher SW-28

SmartWasher SW-28

Ekstra stort rensekar, der giver et perfekt arbejdsområde til afrensning af større emner. 

 • Ydre mål: L 119 x B 96 x H 107 cm
 • Rensekar størrelse: L 104 x B 66 x H 20 cm
 • Tank kapacitet: 100 liter
 • Rensekar bæreevne: Op til 240 kg
 • Materiale: Stærk konstruktion i polyethylen, HDPE
 • Pumpe kapacitet: 1135 liter/t.
 • Autosluk pumpe: 10 min.

Certifikater: ETL (UL/CSA), CE, NSF godkendt 
Startkit: 5 x 20l OzzyJuice & 1 stk. FL-4 filter

SmartWasher SW-37

SmartWasher SW-37

Med en bærevne på hele 450 kg er SW-37 stærk nok til de fleste opgaver – og samtidig mobil. Systemet kræver ingen udsugning, så den kan let flyttes lige dertil, hvor arbejdet udføres.

 • Ydre mål: L 122 x B 89 x H 114 cm
 • Rensekar størrelse: L 84 x B 69 x H 20 cm
 • Tank kapacitet: 100 liter
 • Rensekar bæreevne: Op til 450 kg
 • Materiale: Stærk konstruktion i polyethylen, HDPE
 • Pumpe kapacitet: 1135 liter/t.
 • Autosluk pumpe: 10 min.

Certifikater: ETL (UL/CSA), CE, NSF godkendt
Startkit: 5 x 20l OzzyJuice & 1 stk. FL-4 filter

SmartWasher BT-100

SmartWasher BT-100

Model der passer ind til arbejdsbordet, rullevognen og lign. på værkstedet. Trods den kompakte størrelse er BT-100 stadig en lige så effektiv bio renseløsning, som de større rensekar. 

 • Ydre mål: L 52 x B 56 x H 40 cm
 • Rensekar størrelse: L 44 x B 30 x H 29 cm
 • Tank kapacitet: 20 liter
 • Rensekar bæreevne: Op til 50 kg
 • Materiale: Stærk konstruktion i PE LLD plast
 • Pumpe kapacitet: 4,7 liter/min.
 • Autosluk pumpe: 10 min.

Certifikater: CE, NSF, VOC-fri
Startkit: 1 x 20l OzzyJuice & 1stk. filter FL-3

FAQ - Se svarene på de mest stillede spørgsmål om SmartWasher

Vedligeholdelse af SmartWasher

Fedt, olie og andre forurenende stoffer udløser bioremedieringen i SmartWasher – og omdanner det til harmløse, og ikke-farlige biprodukter som kuldioxid og vand.
Partikler såsom sand, grus, snavs og andre rester fanges i OzzyMat – som med jævne mellemrum skal bortskaffes og udskiftes. (se vejledning herom)

Som ved alle andre afrensningsmetoder skal de store og overskydende mængder af fedt, olier og væsker fjernes fra de dele der skal rengøres. SmartWasher er udviklet til, at kunne håndtere store krævende job og afrensninger – men er ikke designet til – og bør ikke bruges som spildtank for olie eller kemi.

Hvis du bruger FL-3 enkelt-lags OzzyMat, så skal du skifte filteret til et FL-4 multilag OzzyMat. FL-4 OzzyMat har 4 lag. Hver uge skal du sørge for, at ”skrælle” ét lag væk.

Hvis du i forvejen bruger FL-4 OzzyMat, så er du nødt til at sikre dig, at du ”skræller” de enkelte lag ugentligt. Ét lag hver uge i 3 uger. Efter den 4. uge skal FL-4 udskiftes til et nyt ubrugt.

Mindst én gang om måneden. Denne enkle handling udretter tre ting: For det første sørger det for, at forureningen i rensevæsken aldrig når et farligt niveau. For det andet bliver Ozzy mikrober kun tilført SmartWasher systemet gennem OzzyMat. Hver gang du ændrer OzzyMat tilfører du også friske Ozzy(r) til den eksisterende mikrobe koloni, der holder systemet på et effektivt og optimalt niveau. Endelig forhindrer OzzyMat, at der bygges for meget slam op i bunden af SmartWasher. Hvis OzzyMat ikke udskiftes efter forskriften, men får lov til at blive tilstoppet – kan det afstedkomme en stor forurening igennem overløbshuller i vasken.

Brugte OzzyMat skal bortskaffes i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler på området i dit land. Nogle steder skal OzzyMat bortskaffes i en lukket plastforsegling tilegnet formålet.

Hvis du skifter din OzzyMat mindst én gang om måneden, under normal brug og med korrekt vedligeholdelse, så vil det aldrig blive nødvendigt, at bortskaffe OzzyJuice. Dette er én af de største fordele ved SmartWasher systemet. Ozzy (r) mikrobernes arbejde sørger for, at processen med bioremediering altid vil foregå. Dette giver dig en ren OzzyJuice at arbejde med dag efter dag.

SmartWasher er udstyret med en indikator, som lyser, når væskestanden er for lav. Når denne lampe er tændt skal du blot tilføje 1 dunk (20L) OzzyJuice, der bringer væskestanden til normal igen. Ved normalt dagligt forbrug vil en SmartWasher cirka skulle ”toppes op” med 1 dunk OzzyJuice (20L) hver 6.-8. uge.

(Denne udregning er baseret på følgende amerikanske forhold: 4-5 daglige brugere af SmartWasher systemet, med en arbejdsdag på 10 timer). I mange tilfælde skal SmartWasher dermed “kun – toppes op” 2-3 gange årligt.

NEJ . Tilsætning af vand vil udvande OzzyJuice, og alvorligt påvirke dens ydeevne.

 

Brug af SmartWasher

NEJ. Iblødlægning af dele i SmartWasher kan forårsage oxidation (rust) i visse metaller, især bløde metaller, såsom aluminium. Efter du har renset din del(e) i SmartWasher, og såfremt de ikke skal bruges umiddelbart efter; anbefales det, at smøre disse eller at behandle dem med en form for korrisionsbeskyttelse.

Hvilken farve skal den OzzyJuice være?

Da OzzyJuice bruges til, at rense fedt og olie af beskidte dele – vil farven af væsken blive mørk. DETTE ER NORMALT: Selvom at OzzyJuice ser ud til, at være “beskidt”, så er det blot farvet af de farvestoffer, der findes i olie og fedt.

SmartWasher er udviklet til, at arbejde som en optimal og effektiv helhed der udgør SmartWasher, OzzyJuice og OzzyMat. Andre løsninger kan beskadige maskinen eller dræbe Ozzy og dermed fjerne fordelene ved SmartWasher. Ved anvendelse af andre produkter i SmartWasher bortfalder garantien på produktet.

To grunde:

 1. For det første påvirker det mikroberne (Ozzy) til, at ”spise” de forurenede stoffer hurtigere, samt at holde hele processen på et optimalt niveau.
 2. For det andet. En varm opløsning renser simpelthen bedre end en kold opløsning.

En ekstra fordel ved en varm opløsning: Det gør det mere behageligt, at arbejde med, især om vinteren.

Hvad er "bioremediering?

Bioremediering er brugen af biologiske midler såsom mikrober eller planter til, at nedbryde eller neutralisere “farlige stoffer” eller “forurenende stoffer”, og dermed fjerne farlige kemikalier i miljøet. Videnskaben omkring bioremediering er opført som en af Miljøstyrelsens (EPA / USA) innovative teknologier.

Bioremediering er brugen af naturlige biologiske stoffer såsom mikrober til, at nedbryde, neutralisere og helt fjerne farlige og forurenende stoffer. I SmartWasher Ozzy(r) forefindes der naturlige biologiske kampmidler eller mikrober , der nedbryder kulstof-baserede stoffer

(fedt og olie), og gør dem til harmløst kuldioxid og vand .

Bionedbrydning er derimod en kemisk opløsning, der er tilsat bakterier eller andre biologiske midler.

SmartWasher og sikkerhed

Vores OzzyJuice rensevæsker, der anvendes i SmartWasher er ikke-farligt, ikke- ætsende, pH neutral, ikke- brandfarlige, ikke-giftige, ikke-ætsende og helt vandbaserede rensevæske. OzzyJuice er ufarligt for mennesker og miljø.

Produktet skaber ikke flydende farligt affald, og det er opfylder alle forpligtelser og retningslinjer for et bæredygtigt ”vugge-til-grav” produkt.

OzzyJuice er et pH-neutralt , ikke- kaustisk og vandbaseret produkt, der ikke udtørrer eller irriterer huden. Opløsningsmidler er ætsende og fjerner fedtceller fra huden, hvilket kan forårsage ekstrem udtørring, rødme, vabler og andre dermatologiske problemer.

NEJ. Varmelegemet bliver automatisk deaktiveret, når “Add Fluid”-indikatoren lyser. Mens pumpen vil fortsætte med at fungere, vil varmelegeme ikke genaktiveres før 1 dunk (20L) OzzyJuice hældes i SmartWasher, og ” Tilføj Fluid “-indikatoren er slukket.

SmartWasher er fuldt dækket af garanti mod fejl og mangler i et år. Detaljeret information om garanti forefindes i SmartWasher håndbogen/manual.

 

Hvad er Ozzy-(Juice)?

Ozzy er navnet, der valgt til blandingen af non-patogene (uskadelig for mennesker) mikrober i SmartWasher systemet. Vores mikrober, Ozzy og hans venner, spiser det skadelige affald i SmartWasher, og omdanner affaldet til meget små mængder af kuldioxid og vand. Lignende typer mikrober har været brugt i mange år i forskellige bioremediering processer. Blandt andet ved olieudslip i naturen. Fx ved oprydningen efter Exxon Valdez olieudslippet i marts 1989.

Når den er aktiveret, er Ozzy og hans venner hele tiden i gang. Systemet fungerer optimalt ved en væsketemperatur på 38-40gr celcius.

(OzzyMat skal rutinemæssigt udskiftes én gang hver 30. dag.) På 7 dage nedbrydes 80% af væskens kulilte partikler. Analyser på brugt rensevæske fra SmartWasher viser, at alle andre former for ”normale” rensevæsker i industrien indeholder over 14 gange så mange forurenende partikler efter 7 dage.

JA . Eventuelle biocider, der er beregnet til at dræbe mikrober, såsom blegemiddel og klor, vil dræbe Ozzy. Kemikalier, som dræber levende ting fx stærke pesticider og rottegift kan være skadeligt for Ozzy.

NEJ . OzzyJuice er pre-blandet med med specielt forberedt vand på fabrikken. Dette sikrer, at kun den bedste kvalitet OzzyJuice tilsættes SmartWasher. På grund af de store forskelle af vandkvalitet over hele verden, ville det ikke være muligt, at kunne garantere optimal ydeevne på SmartWasher – hvis det var muligt for brugere selv, at blande OzzyJuice

 

OzzyJuice er kraftigt virkende og afrenser særdeles godt. OzzyJuice har et overfladeaktivt stof, der nedbryder overfladespændingen mellem fedt og deler det i stedet for, at opløse det. Det løfter fedt og olie fra delene, og efterlader en helt ren overflade.

Bemærk. Selvom at OzzyJuice renser anderledes end farlige opløsningsmidler eller kemi – så afrenser det ligeså godt som disse.

JA. Ikke alene er OzzyJuice yderst effektiv på disse dele, men den efterlader ikke skader på ikke-metalliske komponenter. Så gummi- og plastdele skades ikke, men rengøres også. Som ved alle andre afrensningsmidler vil nogle overflader kunne rengøres bedre end andre. Helt afhængig af hvor beskidt emnet er.

 

Vi anbefaler ikke, at OzzyJuice bruges i andre rensesystemer. OzzyJuice og SmartWasher er udviklet til, at arbejde sammen med faktorer, såsom specifikke temperaturer, kompensation for skum mv. Husk også, at Ozzy(r) mikroorganismer findes kun i OzzyMat, og hvis OzzyJuice bruges i en anden maskine, vil der ikke blive tilført Ozzy(r) mikrober til væsken.

 

Scroll til toppen

OBS: Vi holder ferie i uge 29, og levere derfor køb fra denne periode i uge 30.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.